BørneIntra v2.19.1

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  

  Velkommen til Børnehaven Helgolandsgade

   

  Om Børnehaven Helgolandsgade

  Børnehaven Helgolandsgade er beliggende med gåafstand til byen, tæt på biblioteket, kunstmuseet mm. Derudover er der ikke langt til skoven og andre naturskønne områder.

  Børnehaven Helgolandsgade er en børnehave med plads til 64 børn, fordelt på 3 stuer.

  Børnehaven Helgolandsgade er en del af Midtbyens Børnehus som består af 4 afdelinger. At være et område som Midtbyens Børnehus, betyder at vi er 4 afdelinger med fælles ledelse. Sammen er vi et stærkt fællesskab, men vi prioriterer også at bevare de små enheder, hvilket giver tryghed og nærvær for børnene. Ud over Børnehaven Helgolandsgade, er Børnehuset Kærnen, Skovbørnehaven Nibsbjerghus og Vuggestuen Platanvej også en del af Midtbyens Børnehus.

   

  Dagligdagen i Børnehaven

  Kl. 6.30 åbner børnehaven, hvor vi serverer morgenmad frem til kl. 7.00.

  Kl. 7.00 - 8.00 går vi ud på vores grupper. Formiddagen bruges på samling, aktiviteter og tur ud af huset.

  Kl. 11.00 spiser vi frokost. Efter frokosten er der mulighed for en lur for de yngste, mens de ældste leger på legepladsen.

  Kl. 13.30-14.00 starter vi med at spise frugt.

  Kl. 15.30 grupperne samles

  Kl. 17.00 lukker børnehaven

  Om fredagen lukker børnehaven kl. 16.

   

  Madpakker

  Barnet skal medbringes madpakke til frokost. Derudover skal der medbringes en formiddags- og eftermiddagsmadpakke. Hvert barn har en holder til deres drikkedunk i garderoben, så der altid er mulighed for at få noget at drikke.

  Hvad skal medbringes til mit barn

  Som forældre skal I sørge for at barnet har skiftetøj, samt overtøj efter årstiden. Hvis barnet bruger ble, skal man selv medbringe bleer. I børnehaven har vi madrasser samt dyner og puder hvis barnet har brug for en middagssøvn. Om sommeren følger vi rådene fra Sundhedsstyrelsen om solbeskyttelse og der informeres i institutionen.

  Hvordan melder jeg mit barn ind i børnehaven

  Barnet starter i børnehave d. 1. i den måned barnet fylder 3 år. Man skal som forældre selv opskrive sit barn til den børnehave man ønsker. Det gøres via pladsanvisningen: https://www.holstebro.dk/borger/boern-unge-og-familie/pasning-af-boern/skriv-dit-barn-op   

  I Midtbyens Børnehus kan vi også tilbyde Skovbørnehaven Nibsbjerghus: https://holstebro.inst.dk/Foresides/IntraForeside.aspx?Location=IP.35 og Børnehuset Kærnen: https://holstebro.inst.dk/Foresides/IntraForeside.aspx?Location=IP.F

  Når dit barn er meldt ind i børnehaven, vil vi tage kontakt til jer. Den første kontakt sker ved at vi sender et velkomstbrev til jer i e-boks. Her vil vi informerer om hvilken stue dit barn skal på, samt andre praktiske informationer. I velkomstbrevet vil der fremgå et telefonnummer til personalet på stuen, hvor I kan aftale tid til et besøg.

   

  Opstart i børnehave

  En helt ny verden åbner sig for barnet, hvilket for nogle børn kan opleves som lidt af en omvæltning. Vi gør alt hvad vi kan, for at give barnet den bedste opstart. Som en del af indkøringen, er det optimalt for barnet, med nogle korte dage den første tid og det er derfor en god ide som forældre at påregne tid til indkøring. Ved første besøg i børnehaven kan I aftale nærmere omkring indkøringen med personalet på stuen.

   

  BørneIntra

  BørneIntra er Holstebro Kommunes fælles kommunikationsplatform. Her vil relevante informationer fra fx ledelsen kunne læses og personalet vil ugentlig skrive om børnenes dagligdag, hvor der også vises billeder, selvfølgelig i overensstemmelse med GDPR. Alle forældre får en kode til BørneIntra tilsendt sammen med velkomstbrevet. Hvis dit barn tidligere har gået i institution i Holstebro Kommune, benyttes samme kode til BørneIntra forsat.

   

  Særlige lukkedage og feriepasning

  I Holstebro Kommune er der hvert år 5 uger med fællesferiepasning. Heraf er der 3 lukkedage: 5. juni, 24. og 31. december hvor der ikke er mulighed for pasning. De andre uger er fordelt på året. Se mere her https://www.holstebro.dk/ferie .

  I Midtbyens Børnehus vil fællespasningen som udgangspunkt foregå i BUM, Mejdal. Hvis antallet af børn der skal passe er meget få, kan pasningen blive rykket til en anden institution i byen. Der vil i god tid op til hver feriepasningsperiode, blive sendt en forespørgsel på BørneIntra, om behovet for pasning.

   

  Betaling

  Se: https://www.holstebro.dk/borger/boern-unge-og-familie/pasning-af-boern/priser-og-tilskud-til-boernepasning  

  Se: https://www.borger.dk/familie-og-boern/Boernepasning/Dagpleje-vuggestue-boernehave-og-privat-pasning  

   

  Åbningstider

  Mandag 6.30-17.00

  Tirsdag 6.30-17.00

  Onsdag 6.30-17.00

  Torsdag 6.30-17.00

  Fredag 6.30-16.00

   

  Mulighed for 35- timers plads

  Alle institutioner i Holstebro Kommune har mulighed for at tilbyde en modulplads. Pladsen er til dem der ikke har behov for pasning mere end 35 timer i ugen og dermed får mulighed for nedsat forældrebetaling. Se mere om mulighederne her:  https://www.holstebro.dk/borger/boern-unge-og-familie/pasning-af-boern/hel-og-deltidspladser/35-timers-modul  

  I børnehaven har vi 7 pladser. Hvis du ønske en 35-timers plads til dit barn, er du velkommen til at kontakte Anja på tlf.: 96115952 eller skrive en besked på BørneIntra. Hvis ikke der er en ledig plads, er der mulighed for at blive skrevet op på venteliste.

   

  Deltidsplads til børn af forældre på barselsorlov

  Se: https://www.holstebro.dk/borger/boern-unge-og-familie/pasning-af-boern/hel-og-deltidspladser  

   

  Kontaktoplysninger

  I er altid velkomne til, at kontakte os for flere informationer, på et af nedenstående telefonnumre:

  Børnehaven: 96116395

  Leder Casper Bach Christensen: 96116771

  Viceleder Merete Holmgaard Tranberg: 96115951

  Sekretær Anja Meyer Lørup: 96115952

   

   

  25-03-2020
 •  Opslagstavleikon

  Sundhedsstyrelsens anbefalinger

  Sundhedsstyrelsens anbefalinger er oversat til 7 sprog. De kan tilgås her:

  https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Gode-raad-til-beskyttelse-mod-coronavirus-COVID-19-oversat-til-syv-sprog

  17-03-2020
 •  Opslagstavleikon

  Kære Alle i Midtbyens Børnehus

  Efter Statsministerens udmelding her til aften, må vi opfordre alle der kan, til at holde deres børn hjemme fra nu af.

  I morgen torsdag vil alle afdelinger selvfølgelig være åbne, og vi vil tage imod de børn, der kommer.

  Hvordan situationen kommer til at se ud den kommende tid, vil vi holde jer opdateret om på Intra.

  I løbet af torsdag eftermiddag melder vi ud i hvilket omfang, der vil være nødpasning af børn og for hvem muligheden for nødpasning vil gælde.

  www.holstebro.dk/Corona kan du følge med i de nærmere forhold for Holstebro og på coronasmitte.dk kan du læse om de landsdækkende forholdsregler.

   

  Venlig hilsen

  Casper Bach Christensen
  Leder, Midtbyens Børnehus

   

  12-03-2020
 •  Opslagstavleikon

  Beredskabsmeddelelse Corona/ COVID-19 (7. marts 2020)

   

   

  Denne information erstatter tidligere information om Corona/ COVID-19

   

  Sundhedsstyrelsen har nu udvidet målgruppen for hvem der skal blive hjemme.

   

  Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle der har været i et af de særlige risikoområder og er kommet hjem fra og med den 2. marts skal blive hjemme i to uger.

   

  Dvs. hvis der er en i hustanden, der har rejst i de særlige risikoområderne og er kommet hjem fra og med d. 2. marts, skal denne person holde sig fysisk adskilt fra resten af hustanden i 2 uger efter hjemkomst.

   

  Hvis personen, der har rejst i de særlige risikoområderne og har været i direkte kontakt med sine familiemedlemmer efter hjemkomsten, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at de OGSÅ bliver hjemme i to uger.

   

  Holstebro Kommune følger denne anbefaling, det betyder:

   

  • Hvis en i jeres hustand er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder fra og med d. 2. marts, og IKKE har været adskilt fra resten af hustanden, skal hele hustanden blive hjemme i 2 uger fra hjemkomstdatoen. Dvs. dit barn/dine børn må ikke komme i skole og daginstitution 14 dage fra hjemkomstdatoen

   

  • Bemærk at Sundhedsstyrelsen lørdag d. 7 marts har udvidet de særlige risikoområder med yderligere to regioner i Italien. De særlige risikoområder ændrer sig løbende, men er aktuelt seks provinser i Norditalien (Lombardiet, Emilia-Romagna, Piemonte, Veneto, Valle d’Aosta (NY) og Marche (NY)) hele Iran, hele Kina samt den nordlige del af Sydkorea. I bedes derfor løbende holde jer orienteret om risikoområder på Sundhedsstyrelsens hjemmesiden. risikoområder

   

  Hvis I med baggrund af ovenstående skal holde jeres børn hjemme, bedes I kontakte skolen eller institutionen og meddele dette via AULA, Børneintra eller telefon. For elever vil fraværet blive registreret som lovligt fravær.

   

  Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en spørgsmål/svar side, hvor i kan finde information om Corona /COVID-19. Link til side.  

   

  På Holstebro Kommunes vegne

   

  Claus Brandt, Vicekommunaldirektør

   

  09-03-2020