BørneIntra v2.19

Seneste nyhed...

Børneinitieret leg i forhold til "Den styrkede pædagogiske læreplan"

  Billede

Børneinitieret leg i forhold til Den styrkede pædagogiske læreplan.

 

Med afsæt i ”Den styrkede pædagogiske læreplan” vil jeg beskrive en skøn længerevarende leg som især Springerbørnene har været i gang med. Jeg har valgt at skrive med fed der hvor nogle af temaerne fra læreplanen er tydeligst.

Forløbet viser, at en børneinitieret aktivitet har kunnet være med til at stimulere det pædagogiske læringsmiljø og understøtte børns brede læring indenfor og på tværs af læreplanstemaerne. Samtidig har forløbet værnet om børnenes initiativ, fantasi og virkelyst.


Drengene har leget meget med Turtlesfigurene, men de har ikke haft så meget andet med i legemiljøet. Derfor foreslog jeg, at vi fik et stort klatretræ ind som Turtlesfigurene kunne klatre i.

Sammen gik vi ud for at finde et egnet træ og fandt et der var gravet lidt ned for at ligge fast som klatretræ – tidens tand gennem mange år havde nu slidt træet så det ikke fungerede som klatretræ mere.

Der skulle graves meget, så det var nødvendigt at mange deltog i gravearbejdet, hvilket var med til at give deltagerne en følelse af at de var nødvendige og værdifulde for fællesskabet. Efter træet var gravet op, var det så tungt, at det var nødvendig at bære det i fællesskab, for at få det over foran springerstuen.

Billederne af de seje, hårdtarbejdende drenge kan ses i billedsamlingen.

 

Træet var for stort til at komme indenfor, så børnene måtte tænke, undre sig og have gang i tommestokken for at finde ud af hvor meget der kunne komme med ind. Derefter skulle de i fællesskab finde ud af hvor det var lettest at save den over, hvorefter de hver især ydede en brav indsats, mens andre interesseret kiggede på. – her har vi både gang i den personlige og den sociale udvikling, ligesom kommunikation, sprog og science er i spil.

 

Efter træet kom ind, tog vi på skovtur med turtlespandebånd på, for at finde lianer som Turtlesfigurene kunne klatre i. (natur, udeliv og science). Den tørre sommer gjorde at vi næsten intet fandt, hvorfor vi måtte lave nogen selv af snoet garn.

Vi vævede efterfølgende hængekøjer som figurerne kunne ligge og hvile i oppe i træet, - det kom til at se helt livligt og flot ud (kultur, æstetik og fællesskab)

Billederne viser klip af forløbet.

 

 

 

Opslagstavle...

 •  

  Ny leder af Børnehusene Ellebæk

  Mandag den 11. februar 2019 bliver Søren Frøstrup-Agger ny leder af Børnehusene Ellebæk i Holstebro. 

  Det er en erfaren daginstitutionsleder, der tiltræder i jobbet som leder af Børnehusene Ellebæk, efter at Jacob Birk-Nielsen tidligere på ugen ønskede at fratræde stillingen.

  - Søren er en leder, der har opnået gode resultater med ledelse på flere matrikler. Han har evnen til at forbedre og opretholde et godt arbejdsmiljø, og er den rigtige person til at skabe ro og fornyet fremdrift omkring Børnehusene Ellebæk. Jeg er rigtig glad for, at vi hurtigt har fået Søren på banen som ny leder, og håber alle vil tage godt imod ham, siger Holstebro Kommunes familie- og dagtilbudschef, Søren Buch.

  Søren Frøstrup-Agger har været leder siden 2006. De sidste seks år i Holstebro Kommune som daginstitutionsleder og senest som leder af Midtbyens Børnehus.

  - Jeg har været rigtig glad for lederjobbet og fællesledelsen i midtbyen, og ser frem til at løse opgaverne i den vestlige del af Holstebro. Jeg kender jo Ellebæk-området særdeles godt, og glæder mig til at lære personale, børn og forældre at kende, siger Søren Frøstrup-Agger.

   

  Han overlader ledelsen af Midtbyens Børnehus til nuværende viceleder Casper Bach Christensen, som bliver konstitueret frem til 1. oktober 2019.

   

  Børnehusene Ellebæk består af Wagnerhus, Måbjerghus og Børnehaven Ellebæk.

   

   

  Flere oplysninger:

  Søren Buch, familie- og dagtilbudschef, Holstebro Kommune, 2070 1899

  Søren Frøstrup-Agger, kommende leder af Børnehusene Ellebæk, 2926 6373

  07-02-2019