BørneIntra v2.16

Børnehaven Helgolandsgade

Helgolandsgade 537500 Holstebro

Tlf.: 96116780

Velkommen til Børnehaven Helgolandsgade, en Pædagogisk idrætsinstitution.

Skiftende billeder

Børnehaven Helgolandsgade er en del af Midtbyens Børnehus sammen med Vuggestuen Platanvej. 

 

Pædagogisk idræt?

Begge institutioner er certificeret Pædagogiske idræts institutioner. Det vil sige at vi har ekstra fokus på bevægelse i hverdagen. Vi har været på forskellige kursusforløb hvor vi har lært at opdele bevægelsesaktiviteterne i mindre dele, så vi nu kan præciserer formålet med bevægelseslegene, hvad end vi ønsker at have fokus på den fysiske, sociale, kognitive (tænkningen) eller den psykiske del af legen. Dette gør, at vi lettere kan opstilel en aktivitet der f.eks. tilgode ser børn der har behov for at lære de sociale spilleregler, så som at samarbejde om en stillet opgave.                                                   Ud over alle de løse tiltag stuerne laver med pædagogisk idræt, så har vi hver dag 10 minutters obligatorisk morgen sjov og 10-15 minutters obligatorisk eftermiddags aktiviteter hvor vi samles og bruger kroppen i voksen bestemte aktiviteter. 

 

Lidt om børnehaven generelt.

Vi er tre stuer med plads til 20 børn på hver stue. Vi har åbentplan hvilket vil sige, at børnene er tilknyttet én bestemt stue, men alle dørene er åbne, så børnene kan lege over hele huset hele dagen undtagen i spisesituationer. I hverdagen har vi ud over Pædagogiskidræt selvfølgelig fokus på omsorg, nærvær, perlepillerri, leg med dukker/biler, klippe klistre aktiviterer, bålaktiviteter og alt det andet som et mangfoldigt børnehave liv skal byde på.                                                                 Vi går på legepladsen hver dag efter frokost i ca. 1½ time (alt efter vejret) da vi alle har brug for at få os rørt i det store frie rum.  

 

Placering.

Vi er placeret tæt på bymidten midt imellem kultur og natur. Går vi 500 meter til venstre, så er vi over i Vestreplantage med skov, bakker og højt til loftet. Går vi 1000 meter til Højre, så er vi nede ved byen, musikteatret og museet.    

 

Kigger I forbi?

I er altid meget velkomne til at ringe hvis I har yderlige spørgsmål og vi kan altid finde et tidspunkt hvor I kan komme forbi og se institutionen og høre mere om vores pædagogiske værdier. Vi ved nemlig hvor vigtigt det er at mor og far føler sig trykke ved valget af børnehave.

 

Vi ses... 

 

 

 

 

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag