BørneIntra v2.19

Seneste nyhed...

15.10.2018: Skab dit eget Græskar

  Billede

Når opgaven lyder på at skabe sit eget græskar. Hvordan skal øjnene se ud, hvor mange tænder skal den have og hvilken form skal den have..? Man skal skabe sit eget billede og udføre den og være tro mod egen ide’. At den ide man selv sidder med, er ligeså god som sidekammeratens, som vælger at fortolke opgaven på en anden måde. Når vi klipper er det ikke kun finmotorikken der øves. Personlige kompetencer er også i spil, nogle børn arbejder med at tro på egen ide’ og turde lige den frem for de andre. Andre arbejder med troen på at kunne. Andre er det mere øvelsen i at holde eget fokus. Rækkefølgen i opgaven - munden skal laves før tænderne også. Sociale kompetencer øves også, hjælp kan tilbydes og hjælp kan der blive spurgt om. Kammeraten bliver rost for den seje ide’ med huller i tænderne osv 

Vi taler meget om hvordan vi lærer, hvad er det man gør når saksen driller. Man øver sig og øver sig og tilsidst husker hjernen det bare, også kan man. Vi taler om at der ikke er nogen forkert måde at løse opgaven på og vi roser hinandens gode ideer. 

Vi øver i høj grad også sproglige kompetencer. Mange begreber gentages, de tanker man har om opgaven formuleres og det allerbedste er når børnene bliver grebet og græskaret bliver levende og for en personlighed og en historie skabes. 

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag