BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Børne Universet Mejdal

Skiftende billeder

Vuggestuen Kometen for børn på 0-3 år.

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Hvis der skal ændres stamoplysninger i BørneIntra, er det desværre ikke nok selv at gøre det her på siden.

  De eller den forældre, som har fælles folkeregister-adresse med barnet kan selv logge på den digitale pladsanvisning og rette det til.

  Hvis du ikke har fælles folkeregister-adresse med dit barn, skal du ringe på pladsanvisningen og bede dem rette oplysningerne for dig.

  24-08-2016
 •  Opslagstavleikon

  Ny vuggestue i Mejdal til 48 børn appellerer til alle sanser

  Solstrålen, Månedrys, Himmelblå og Stjernestøv. Det er navnene på de fire afdelinger i den nye kommunale vuggestue, som 48 børn og 13 ansatte netop har taget i brug i Mejdal.

  Alene valget af navne til stuerne antyder, at den nye vuggestue er lidt af en anden verden end daginstitutioner, som vi kender dem i traditionel forstand med f.eks. blå stue og rød stue. Antydningen af noget fra verden udenfor forstærkes af, at et himmellegeme - Kometen - er valgt som navn på institutionen, der tilmed formentlig er landets hidtil eneste ”sanse-vuggestue”.

  Prikker til alle sanser

  - Børne Universet Mejdal (BUM) er jo fællesbetegnelsen for de daginstitutioner, der er samlet i denne del af Holstebro Kommune. Derfor var det også naturligt at gøre den nye vuggestue til en del af ”Universet” med navnet Kometen og at give de enkelte afdelinger navne, der hører det ydre rum til, men samtidig i den grad prikker til alle sanser, siger Simon Tang, der er områdeleder i BUM.

  Mange forskellige vinduer gør det let for solstrålerne at finde vej ind i Kometen og skabe et helt særligt naturligt lys. Under ovenlysvinduer kan børnene ligge på ryggen, kigge op i den skiftende himmel og lade fantasien spille. Ved alle indgange i huset er der glasmontre i både vægge og gulve, hvor der kan laves skiftende udstillinger. Fem forskellige farver går igen i hele vuggestuen og giver en naturlig og spændende opdeling.

  Dette er blot få eksempler på, hvordan man både inde og ude har skabt indtryk og fornemmelser, der appellerer til alle sanser. Og endnu et eksempel, der ikke har med rammerne at gøre: I hver stue skal der være mindst én ansat, der kan spille guitar, så børnene får stimuleret høre-sansen og motorikken.

  Her er der ingen gråd

  Jeg tror ikke, der er en daginstitution i Danmark, hvor der er kælet så meget for alle detaljer, som her i Kometen. Hele personalet har sammen med arkitektfirmaet Hvam Arkitekter været med til at tænke de tanker, der ligger bag de mange sanseindtryk og specialiteter i institutionen. Vi åbnede med 30 børn, hvoraf hovedparten aldrig havde set hinanden før, og fra første dag var der tryghed og ingen gråd. De mange sanseindtryk giver dem andet at tage sig til. Der er ro i vuggestuen, siger Simon Tang.

  Det er ikke kun de mange detaljer med appel til alle sanser, der gør Kometen unik som daginstitution.

  - Det er første gang i 20 år, at Holstebro Kommune har bygget en vuggestue. Og den er fremtidssikret på den måde, at den hurtigt kan ændres fra en vuggestue med 48 børn til en børnehave med plads til 88 børn. På samme måde som en virksomhed, skal vi være så fleksible, at vi hen ad vejen kan tilpasse os eventuelt nye behov og nye ”kunder”, siger Simon Tang.

  Unikt er det også, at der i Kometen er indrettet et tip-top moderne køkken, hvor der kan laves mad til 150 personer på én gang. Foreløbig leveres der dog kun til de 48 børn i Kometen, 36 børn i institutionen på Platanvej og pædagogiske måltider til personalet i de to institutioner. De er foreløbig de eneste institutioner i kommunen, hvor forældrene har tilvalgt en kommunal madordning for deres børn.

  Fakta om BUM

  Børne Universet Mejdal (BUM) er fællesnavnet for:

  * Den nye vuggestue, Kometen, der har plads til 48 børn.

  * En skovbørnehave med plads til 37 børn.

  * BUM-huset med plads til godt 100 børn.

  * Bjørnegrotten, hvor der er plads til ca. 70 børn i førskolealderen.

   

   

  08-03-2013
 •  Opslagstavleikon

  Vedrørende brug af Kometens legeplads.

  Det er værdifuldt for borgerne i Mejdal at have mulighed for at kunne bruge Kometens legeplads udenfor åbningstiden. For at dette kan være muligt, opfordrer vi til at vi hjælper hinanden med at passe på legepladsen, og påtager os et fælles ansvar for pladsen.

  Ser du derfor upassende brug af Kometens legeplads bedes du venligst kontakte SSP:

  Jon Jørgensen:                                   24662339

  Gademedarbejder Karen Pilegaard:     4047 0690

  Gademedarbejder Henrik Thorup:       4044 0473.

  Eller

  Simon Tang, områdeleder på nr:        21604573

   

  • Ophold og brug af legepladsen er på eget ansvar

   

  • Der må gene leges på legepladsen.

   

  • Man skal selvfølgelig rydde op efter sig, efter brug af pladsen. Skrald, cigaretskodder, flasker m.m. må ikke smides på pladsen.

   

  På vegne af:
  Børne Universet Mejdal / Kometen
  Simon Tang

  02-09-2015