BørneIntra v2.19

Grøftekanten

Kirkevænget 2, Tvis7500 Holstebro

Tlf.: 96115857

Velkommen i Grøftekanten

Skiftende billeder

 

 

Er du blevet nysgerrig efter at vide mere om Grøftekantens dagligdag, arbejdsmetode, værdier, nyheder eller blot se fotografier så er du velkommen til at gå på opdagelse i vores hjemmeside.

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  

  Skolerne håndterer en kompleks opgave lige nu

  Mange er naturligvis optaget af folkeskolernes varsling af afskedigelser, og at Holstebro Kommune forventer at sige farvel til op til 24 dygtige ansatte på i alt 8 undervisningssteder. Byrådets gruppeformænd har fuld tillid til skolernes ledelser og forståelse for, at situationen påvirker alle.

  Nogle skoler mærker konsekvensen tydeligere end andre, og dagspressens seneste dækning af de varslede afskedigelser har pustet til utrygheden, spekulationerne og øget bekymringen for folkeskoleområdet.

  Det er aldrig rart at sige farvel til dygtige og vellidte medarbejdere. Hverken for elever, forældre, kollegaer eller ledelse. Holstebro Kommunes folkeskoler ligger højt i målinger, når det kommer til faglighed og børnenes glæde ved at gå i skole. At både karakterer og trivsel er i top, kan vi takke alle ansatte for, hver og én.

  Holstebro Kommune anerkender, at det er en kompleks, men bunden opgave for skoleledelserne at følge op på de økonomiske vilkår og implementere de politiske beslutninger. Men det er deres lod at varsle afskedigelser af dygtige ansatte. Og Holstebro Kommune har fuld tillid til, at lederne træffer de rigtige beslutninger.

  Vi forstår, at det vækker følelser. Det vil være mærkeligt andet. Men vi appellerer også til at give skolerne arbejdsro til at fortsætte deres gode arbejde.

  Så der bliver mere ro til det velkendte systematiske arbejde med et positivt arbejdsmiljø. Så pædagoger og lærere kan fortsætte med at brænde for deres faglighed. Og vigtigst af alt: At elevernes lyst til at lære og være del af det store fællesskab, som folkeskolen er, bliver ved. Det er noget, børnene har med hjemmefra, og det vil Holstebro Kommune værne om.

  Der er tre store årsager til skolernes aktuelle situation: Der er generelt færre elever og klasser at undervise næste skoleår, flere skoler har haft underskud i 2018 og samtlige områder i kommunen skal spare 1 % i de kommende år.

  Løsningerne er flere, bl.a. naturlig afgang, at medarbejdere går ned i tid, at enkelte medarbejdere får tilbudt job et andet sted og så endelig afskedigelser. Kommunen forventer, at processen er afsluttet i løbet af april.

  Der er 1000 ansatte på skoleområdet. 8 ud af 18 undervisningssteder berøres af de varslede afskedigelser.

  Venlig hilsen

  H.C. Østerby, borgmester

  Svend Ørgaard, gruppeformand, Socialdemokratiet

  Jens Kristian Hedegaard, gruppeformand, Venstre

  Karsten Filsø, gruppeformand, Socialistisk Folkeparti

  Søren Olesen, gruppeformand, Dansk Folkeparti

  Torben Gudiksen, gruppeformand, Radikale Venstre

  Pernille Bloch, gruppeformand, Konservative

  25-03-2019
 •  

  Sundhedsplejens nyhedsbreve kan ses på www.sundhedsplejen-holstebro.dk  

   

  Her finder man mange gode råd om børn.

  04-03-2019