BørneIntra v2.16

Velkommen til Vuggestuen Platanvej, en Pædagogisk idrætsinstitution

Skiftende billeder

 

Vuggestuen Platanvej er en del af Midtbyens Børnehus, hvor Børnehaven Helgolandsgade udgør børnehavedelen.

 

Pædagogisk idræt?

Begge institutioner er certificerer Pædagogiske idrætsinstitutioner. Det vil sige at vi har ekstra fokus på bevægelse i hverdagen. Vi har været på forskellige kursusforløb, hvor vi har lært at opdele bevægelsesaktiviteterne i mindre dele, så vi nu kan præcisere formålet med bevægelseslegene, hvad end vi ønsker at have fokus på det fysiske, sociale, kognitive (tænkningen) eller den psykiske del af legen. Dette gør at vi lettere kan opstille en aktivitet der f.eks. tilgodeser børn der har behov for at lære de sociale spilleregler, så som at samarbejde om en stillet opgave. 

Ud over alle de tiltag stuerne laver med pædagogisk idræt, så har vi hver dag morgensamling og er på legepladsen hvor vi leger og bruger kroppen i forskellige aktiviteter. Vi har i bestemte uger særlig fokus på udvalgte grundbevægelser hvor vi går i dybden med dem.

 

Lidt om vuggestuen generelt.

Vi har tre stuer og rummer ialt 36 pladser. Vi er som udgangspunkt stueopdelt, men prioriterer i det omfang hverdagen tillader det, at besøge hinanden på tværs af stuerne. Vi laver forskellige tiltag, hvor vi aldersopdeler børnene.

Vi mødes ofte i det lille fællesrum på gangen, så børnene får en fornemmelse af, at hele huset er deres.

Vores legeplads er opdelt i en lille og en stor legeplads. Det giver nogle gode muligheder for at tage mindre grupper med ud og give dem præcis de udfordringer, der passer til deres udviklingstrin. Vi bruger også uderummet til pædagogiske idræts aktiviteter.

 

Madordning.

Vi er tilknyttet en fast madordning, hvor maden bliver tilberedt af en ansat økonoma. Det giver en sund og ikke mindst varieret kost.

 

Placering.

Vuggestuen ligger centralt placeret i midtbyen og tæt på biblioteket.

 

Kikker I forbi?

I er altid meget velkommen til at ringe hvis i har yderligere spørgsmål, og vi kan altid finde et tidspunkt hvor I kan komme forbi og se vuggestuen og høre mere om vores pædagogiske værdier.

 

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag